Firicel Ciarnău

Paginile personale

Creatie

Pictură, grafică

Am o mare rugaminte: nu mă judecaţi ca pe un artist dedicat, nu sunt pictor, sunt un om care a încercat şi aşa ceva, ca amator.

La fel ca oricine, am trecut şi eu prin perioade când aveam idei şi încercam marea-cu-degetul în domeniul artistic. O perioadă în care am studiat despre artă, m-au interesat frumuseţile ei şi am încercat. Era vârsta la care viaţa mă invita să-i încerc minunile.

Fiecare din imaginile de mai jos reprezintă câte o încercare artistica şi fiecare are povestea ei, de cele mai multe ori hazlie.

Viitorul umanităţii

Firicel Ciarnău - Viitorul umanităţii

Ulei pe placaj. Consider că este tabloul cel mai muncit. Cu idei preluate din filme sau de la alţi pictori (pictorul meu preferat este Salvador Dali), am muncit cel mai mult în special să pictez o mână cât mai realistă.

Pădure de mesteacăn

Firicel Ciarnău - Pădure de mesteacăn

Ulei pe placaj. Un prieten pictor mi-a pregătit cu alb de zinc câteva bucăţi de placaj, pe partea care imita textura pânzelor. Acest tablou se afla în colecţia fiicei mele Diana.

Revoltă cu flori

Firicel Ciarnău - Revoltă cu flori

Acesta este neterminat. Ulei pe pânză.

Planeta frântă

Firicel Ciarnău - Planeta frântă

Nu o să vă vină să credeţi cum şi pe ce este făcut acest tablou! Este în ulei, pe spatele unei coli de tapet, în timp ce-mi tapetam camera de la căminul studenţesc pentru familişti. Şi este făcut cu şurubelniţa şi cuţitul, în lipsa unei pensule! A fost prima mea încercare, după ce am dat peste o cutie de culori în ulei primit de soţia mea în dar.

Beţie în parc

Firicel Ciarnău - Beţie în parc

Desen făcut cu o mină de pix negru pe o hârtie A4 în timpul unui curs la facultate. Soţia lua cursul (era rândul ei), iar pe mine m-a apucat inspiraţia 🙂

***

Visezi să creezi ceva? Începe! Dacă vrei să devii pictor, pictează! Dacă vrei să devii scriitor, începe să scrii! Dar scrie odată, nu lăsa timpul să curgă degeaba!